I Concurs de Relats Curts “ Vila d’ Albuixech ”

El dissabte dia 13, a les 17.30 h va tindre lloc a la casa de la cultura el lliurament de premis de l’I concurs literari  de relats curts realitzat en la població i nascut del si del consell sectorial de cultura.
Marta Ruiz, regidor de cultura, es mostra molt satisfeta per la repercussió que ha tingut el concurs amb un total de 239  relats presentats, convertint-se sense esperar-lo en internacional.
Declara que ha sigut un vertader èxit, i això la motiva a organitzar altres actes que mai es troben realitzat en la població.

Agraeix als tres membres que van compondre el jurat, Nicolás Jarque, veí del nostre poble, comptable i micro-relatista, María Dolores Garcia González, poetessa i professora en el departament d’escultura, i Miguel Blasco Marqués, novel·lista, editor, professor de tallers literaris i crític multidisciplinari.
Agraeix a Batuxech per amenitzar en l’entrada a l’acte, a la falla Rei en Jaume, falla Sant Ramón, membres de l’associació cultural el ruc sec i als familiars de Ambrós que ens van acompanyar.
Agraeix també a Maru, a Pepa. a David, a Inma i a Desi per llegir els relats finalistes.
A Paco Fernández, conservador i restaurador de béns culturals i a
Iris Almenara, cantant i poetessa per exercir de mestres de cerimònia.
I a les persones de la població que han participat en el concurs i se’ls va obsequiar amb un xicotet detall. I a Rafa Mir pels magnífics detalls que s’han repartit als membres del jurat.
 A l’associació astronòmica per obrir-nos les seues portes per a gaudir veient els planetes i la lluna, i al nostre conserge Paco i a César el nostre informàtic  per estar pendents en tot moment dels detalls per a organitzar i dur a terme l’acte amb la connexió en directe dels quatre finalistes estrangers.

I els guanyadors han sigut:

  1.  Cinqué premi: Ariel Alberto Díaz, de l’Argentina, amb el relat curt “Perdedor”. Recull el diploma la Falla Sant Ramón
  2. Quart premi: Juan Carlos Flores, de Mèxic, amb el relat “Ungles”. Recull el diploma Maru
  3. Tercer premi: Sacha Emanuel Mársico César Leston, de l’Argentina. amb el relat “El meu diàleg amb Borges”. Recull el diploma Inma. de Batuxech, i se li realitzarà una transferència bancària per 100 €.
  4. Segon premi: Verónica Martínez Amat, de Petrer (Alacant), amb el relat “Caminar, beure, somiar i no deixar de comptar”. Recull el diploma Verónica, i se li realitzarà una transferència bancària per valor de 200 €.
  5. Primer premi: Gabriela Vilardo, de l’Argentina, amb el relat “Opció B”. Recull el diploma la falla rei en Jaume, i se li realitzarà una transferència bancària per valor de 500 €.
    I des d’ací la regidor de cultura vol donar les gràcies a totes les persones que han participat.