PROGRAMA 50/50 PER A LA REDUCCIÓ DEL CONSUM I LA FACTURA ENERGÈTICA DEL CEIP TOMÀS ALBERT

L’Excel·lentíssima Diputació Provincial de València, àrea de medi ambient, ha concedit a l’Ajuntament d’Albuixech una subvenció per import de 4.985,20€ a través del Programa 50/50 convocatòria 2022 en escoles públiques i per la qual s’estan duent a terme accions en el col·legi CEIP Tomàs Albert.

És una eina per a motivar el canvi d’hàbits, augmentar la consciència energètica dels usuaris de l’edifici i per a involucrar activament en les accions d’estalvi d’aigua i d’energia.  Es duen a terme accions com ara tallers, creació d’un equip de “ecodelegados” per a la qual s’encarreguen d’apagar aparells i posem cartells informatius, ajustar horaris i temperatures, entre altres, perquè tant els professors com els alumnes i alumnes adquireixen coneixements en matèria d’eficiència energètica.

Els aspectes més rellevants del programa educatiu 50/50 són:

Creació d’un equip energètic, que s’encarregarà de diagnosticar el consum energètic i d’aigua de l’escola, elaborar un pla d’estalvi i fer el seguiment de les mesures establides i l’evolució dels resultats obtinguts.

Posar en marxa accions d’estalvi energètic i bons hàbits a les escoles públiques.

Els estalvis aconseguits en un any es prolonguen cap als següents, amb la qual cosa es garanteix un benefici a mitjà i llarg termini per a la comunitat educativa.