COMUNICAT DIA DE LA DONA

Enguany continuem reivindicant.

Crec que totes i tots sabem quin és el significat de la paraula reivindicar (=Reclamar una cosa a la qual es creu tindre dret). Encara que en aquest cas, la reivindicació és perquè es TÉ dret.

El 8 de març reivindiquem la igualtat de drets, d’oportunitats, es fa veure a la societat el paper insubstituïble de la dona i sobretot es ressalta la lluita continuada que des d’eixe 8 de març de 1857, volem fer present.

En un municipi xicotet, com el nostre, sempre hem fet una setmana d’activitats lúdiques i formatives on s’ha volgut fer homenatge a les dones del poble. Aquest és el primer any que no durem a terme aquestes activitats per les restriccions i mesures preventives. Això ens ha fet reflexionar i orientar aquest dia internacional cap al vessant de la sensibilització.

A l’àmbit educatiu hem preparat una publicació que, una vegada treballada en l’escola, es pot quedar i treballar a l’àmbit familiar. Una publicació que volem fer arribar a totes les xiquetes i xiquets en edat de primària del poble, estiguen a la nostra escola o no.

També hem fet un xicotet joc, en forma de qüestionari digital, molt senzill, distribuït pel ban, on volem donar informació i cridar l’atenció del paper de la dona, en diferents àmbits del poble. Animem que pugueu fer suggeriments o propostes.

Però, pel que fa a la regidoria pensem que aquesta reivindicació no es pot quedar en només una setmana a l’any. Per això, en quant les restriccions ho permetan es posarà en marxa el Consell de la Dona (integrat per set veïnes i tres representants de grups polítics) on es marcaran línies d’actuació en matèria de la dona. També volem fer més activitats al llarg de l’any, com poden ser, cursos de seguretat personal, mindfullness, xarrades formatives…

8 de Març de 2021, dia de la dona, moltes felicitats i gràcies a totes les dones d’Albuixech.

Rafa Soriano

Regidor d’Igualtat.

politiquesinclusivesiocupacio@albuixech.es